Amit érdemes tudnotok

Hol vállalok esküvőt?

Nyíregyházán születtem és itt is élek, de számtalan alkalommal kérnek fel Debrecen vagy éppen Miskolc környékén is fiatal párok arra, hogy legyek a ceremóniamesterük. Ennek ellenére (vagy éppen ezért) nem okoz gondot az utazás. Legyen az Budapest és a környéke, vagy éppen Szeged vagy Békéscsaba, szívesen ülök autóba, hogy gyönyörű helyeket ismerjek meg.  

Milyen legyen a zenekar?

Gondolom magától értetődőnek tűnhet, hogy olyan zenekart válasszatok, amely zenei stílusban a leginkább hozzátok illik. Ám ettől egy kicsit árnyaltabb a kép….

Metált bírod?

Mert valószínűleg senki sem szeretné, ha a buliján csak az ifjú pár őrjöngene, mondjuk az Ossziánra (amúgy semmi bajom a metállal). Az esküvőt is azért tartjátok, hogy megosszátok az élményeteket mással. Ezért nem árt azt sem figyelembe venni, hogy a csapatnak várhatóan milyen lesz a zenei ízlése.

                         Ők például a Polip Együttes!

Szóval, ennek megfelelően válasszátok a zenekart, ha pedig kiválasztottátok, a zenei stílust is beszéljétek át velük. Mindenkinek úgysem fog tetszeni minden, de legalább törekedjetek arra, hogy a többség jól érezze magát arra a zenére.

Milyen legyen a fotós?

Azt hiszem ez nem olyan, mint a porszívó vásárlás. Ha próbáltad már, tapasztalhattad, hogy minél jobban belemerülsz a témába, annál több információ bukkan fel és egy idő után már az a legfőbb vásárlási szempont, hogy van-e benne hepa filter… Pedig Te csak egy egyszerű porszívót szerettél volna venni….

Szóval, szerintem néhány fotós munkájának mustrája után el lehet dönteni, hogy ki, mit, tud és annak megfelelően mérlegelni. Mint minden, ez is pénztárca- és ízlésfüggő.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Manapság szokás a nagy nap előtt úgynevezett „kreatív fotózást” végezni. Tudjátok, ezek azok a pózolós képek, amiket a barátaitok facebook-ján like-olgattok. Ennek az az előnye, hogy nem aznap kell izzadnotok és stresszelnetek mindennel (ha csak máshogy nem döntötök). A nagyon jó fotósok egészen eszement ötleteket képesek kitalálni ilyenkor. Van olyan fotós, aki készít ilyet és van olyan, aki nem. Ettől függetélenül, még lehet nagyon szuper a munkája vagy éppen nagyon… 

Ejj, ráérünk arra még….!!!

Nem olyan biztos… Ha már kinéztétek a dátumot, a legjobb minél korábban nekilátni a közreműködők keresgéléséhez! Minél felkapottabb valaki, annál kevesebb az esélyetek, hogy le tudjátok foglalni. Emellett a Nagy Naphoz közeledve egyre kevesebb (bár ez nem jelenti azt, hogy rosszabb) felhozatalból választhattok.  

Mennyire tervezzem meg az esküvőm?

Örök dilemma. Szerencsére egyre több olyan párral találkozom, akik lazulni akarnak, azt szeretnék, hogy jól érezzék magukat a saját esküvőjükön és nem rágörcsölni az egészre. Éppen ezért az esküvőt sem tervezik meg pontról pontra! TE SE TEDD!!! Légyszíííí, neeeee!!!!

 Mi az, amit jó, ha megterveztek?

Állítsatok saját listát, hogy mit kell beszerezni és elintézni az esküvőre! Ezzel nincsen semmi gond, hiszen senkinek sem káptalan a feje…

A legjobb, ha végiggondoljátok a Nagy Nap minden szakaszát és időrendi sorrendben végigmentek a kellékeken.

DE! Azt ne tegyétek, hogy percről percre megtervezitek az esküvőt! Ennél már csak az a nagyobb hiba, ha a tervezett menetrendet odaadjátok a násznépnek. Szerencsére még ilyen esküvőn nem voltam, de hallottam eseteket, ahol sikerült bestresszelni vele a csapatot.

Miért rossz, ha megtervezem?

Dőlni fog a menetrend! Tuti! Nem lehet pontosan kiszámolni mindent. Lehet, hogy éppen Piroska néninek akkor támad kedve elmenni a WC-re, amikor valaminek már kezdődnie kellene. Piroska néni miatt később kezdődik az egyik, aztán a másik része az esküvőnek, vagyis dől minden. (Bocs a Piroska néniktől)

Mi a legjobb?

Az esküvőn „oszlopokra”, vagyis fő időpontokra építkezünk, és ehhez igazítunk mindent!

Ezek a következők:

-Polgári szertartás időpontja

-Templomi szertartás időpontja

-Vacsora

-Torta

-Menyasszonytánc

Ezen belül nem nagyon ildomos meghatározni, hogy a csoportfotózást hány perc alatt vigyétek végbe, mert az élet könnyen felülírhat mindent.